Προϊόντα   > ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
πίσω

Πατητή Τσιμεντοκονία

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΩΝ

 

To PLANOCOLOR SYSTEM είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα με διακοσμητικά οικοδομικά υλικά. Ο όρος διακοσμητικά ταυτίζεται συνήθως με ευαίσθητα προϊόντα τα οποία ενώ είναι όμορφα και κοσμούν το χώρο, εμφανίζουν μειωμένες αντοχές και γι αυτό το λόγο η χρήση τους συνήθως είναι περιορισμένη σε επιφάνειες χωρίς ιδιαίτερες καταπονήσεις πχ μόνο σε τοίχους ή εσωτερικούς χώρους σε μικρές συνήθως επιφάνειες.

Εν προκειμένω όμως η συγκεκριμένη ομάδα προϊόντων του PLANOCOLOR SYSTEM μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ενιαίες επιφάνειες οι οποίες ενώ επικαλύπτουν υφιστάμενες επιφάνειες με τον τρόπο που αναμένουμε από συνήθη διακοσμητικά υλικά τεχνοτροπίας όπως πχ το stucco venezziano, γρανιτοσοβάδες ή βαφές τεχνοτροπίας, ταυτόχρονα διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά επικαλύψεων ή καλύτερα επιστρώσεων με αντοχή ακόμη και σε βαριά βιομηχανική χρήση, όπως εφαρμογές σε δάπεδα, εξωτερικούς χώρους, ενδοδαπέδια θέρμανση, λουτρά ακόμη και σε μόνιμη παρουσία νερού σε πισίνες.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από 3 ξεχωριστά υποσυστήματα δομικών υλικών που διαφοροποιούνται κυρίως εξαιτίας της διαφορετικής τελικής επιφάνειας που μας παρέχουν.

 

Κοινά τους όμως χαρακτηριστικά είναι μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Μικρό πάχος εφαρμογής: η τελική στρώση όλων των διακοσμητικών επιστρώσεων PLANOCOLOR σπάνια υπερβαίνει τα 3-5 χιλιοστά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρέχονται λύσεις και για μεγαλύτερα πάχη. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού είναι προφανές ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε εφαρμογές ανακατασκευών όπου συχνά και το 1 χιλιοστό πάχους μπορεί να σημαίνει πολλά προβλήματα όπως αλλαγές ρήσεων, κόψιμο κουφωμάτων ή ακόμη και ανάγκη αποξήλωσης υφιστάμενων επικαλύψεων με ότι αυτό συνεπάγεται (μπάζα, νέα δημιουργία υποστρώματος, καθυστερήσεις, αύξηση κόστους εργατικών).

Πρόσφυση σε υφιστάμενες επικαλύψεις: η ανάπτυξη από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της NOVAMIX πλήθους ασταριών προετοιμασίας του υποστρώματος, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διακοσμητικών επιστρώσεων του PLANOCOLOR SYSTEM μας επιτρέπουν να εφαρμόζουμε τις διακοσμητικές επιστρώσεις απευθείας πάνω σε υφιστάμενες επιφάνειες με συνήθεις επικαλύψεις όπως κεραμικά πλακίδια, φυσικούς λίθους, ξύλο, ξηρά δόμηση, μωσαϊκά, μαντεμένια είδη υγιεινής, έπιπλα. Η επιλογή του κατάλληλου υλικού προετοιμασίας του υποστρώματος (αστάρι) είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της εφαρμογής.

Υψηλές αντοχές: οι απαιτήσεις που έχουμε από υλικά επικαλύψεων αφορούν την αντοχή σε επιφανειακή φθορά (που προέρχεται κυρίως από τα φορτία χρήσης) καθώς και σε χημικές προσβολές που προέρχονται από τα χημικά (όπως καθαριστικά, χημικά πισίνας, τρόφιμα) που χρησιμοποιούνται πάνω στις συγκεκριμένες επιφάνειες για τις οποίες προορίζονται. Ο συνδυασμός υψηλής αντοχής σε θλίψη των διακοσμητικών επιστρώσεων του PLANOCOLOR SYSTEM σε συνδυασμό με ειδικά μελετημένα βερνίκια και αδιαβροχοποιητές προστασίας μας επιτρέπει να επικαλύπτουμε επιφάνειες σε χώρους όπως δάπεδα βαριάς κυκλοφορίας, λουτρά, WC και επιφάνειες υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως σε εστιατόρια, πάγκους κουζίνας, μαγειρεία ακόμη και βιομηχανικά δάπεδα σε χώρους με απαιτήσεις αντοχής σε χημικά.

 

Το PLANOCOLOR SYSTEM αποτελείται από τα ακόλουθα υποσυστήματα ?διακοσμητικών οικοδομικών υλικών:

PLANOCOLOR CEMENT: χρωματιστές πατητές τσιμεντοκονίες με εφαρμογή σε δάπεδα, τοίχους, οροφές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σε πισίνες, ενδοδαπέδια θέρμανση, λουτρά, επενδύσεις επίπλων, πάγκων κουζίνας καπ.

 

PLANOCOLOR GRANIT: χρωματιστές ψηφίδες σε 10 διαφορετικές κοκκομετρίες, 24 μονοχρωμίες, 18 έτοιμες συνθέσεις και με δυνατότητα βαφής μονοχρωμίας συνδυασμένης με ασημί, χρυσό ή χάλκινο χρώμα glitter οι οποίες αναμιγνύονται με ακρυλική, πολυουρεθανική ή εποξειδική συνδετική ρητίνη σύμφωνα με συνταγές που αναπτύχθηκαν στα εργαστήρια της NOVAMIX. Πετυχαίνουμε έτσι τη δημιουργία επιφανειών από γρανιτοσοβά, ή ψηφιδωτών σε δάπεδα, τοίχους ή οροφές εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων, σε θερμοπροσόψεις, πισίνες, επενδύσεις σε bar, πάγκους, τραπέζια. Η δυνατότητα είτε συμπληρωματικής βαφής με glitter, είτε ανάμιξης με ψηφίδα σε μορφή κρυστάλλου τύπου Swarovski ή χρυσού, ασημί ή χάλκινου glitter, παρέχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικού οπτικού εφέ ?ίριδας? όταν η επιφάνεια φωτίζεται απευθείας.

 

PLANOCOLOR RESIN: ειδικές βαφές και ρητίνες που εφαρμόζονται κυρίως σε δάπεδα και οριζόντιες επιφάνειες εσωτερικών αλλά και υπό προϋποθέσεις και σε εξωτερικών χώρων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το υγρό γυαλί (PLANOCOLOR LIQUID GLASS) το οποίο μας επιτρέπει να εισάγουμε στη μάζα του αντικείμενα όπως βότσαλα, φωτογραφίες, ταπετσαρίες ακόμη και φωτιστικά μικρής διατομής όπως οπτικές ίνες, φωτιστικές ταινίες LED.

 

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι το PLANOCOLOR SYSTEM προσφέρει αξιόπιστη τεχνική λύση για σχεδόν κάθε τύπου εφαρμογή επίστρωσης χωρίς περιορισμούς όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να προσδώσουμε στις επιφάνειες.

 

Το PLANOCOLOR CEMENT είναι μία ομάδα προϊόντων που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε χρωματιστές επιφάνειες από πατητή τσιμεντοκονία με απεριόριστες δυνατότητες, είτε πρόκειται για σπίτια, εξοχικές κατοικίες σε νησιά, μουσεία, ξενοδοχεία, γραφεία, γκαλερί ή εμπορικά καταστήματα. Μας επιτρέπει να δημιουργούμε λείες επιφάνειες με υψηλές αντοχές χωρίς εμφανείς αρμούς σε δάπεδα, τοίχους και οροφές, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με απειρία χρωματικών αποχρώσεων και τεχνοτροπιών, ανάλογα με τις αισθητικές και τεχνικές απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής.

 

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του συστήματος PLANOCOLOR CEMENT είναι τα ακόλουθα:

 

Μικρό πάχος: η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σπάνια ξεπερνάει τα 3-4 χιλιοστά σε δάπεδο και τα 2 χιλιοστά σε τοίχο. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα κυρίως σε εφαρμογές ανακαινίσεων.

 

Υψηλές μηχανικές αντοχές: ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι υψηλές αντοχές τόσο σε θλίψη όσο και σε εφελκυσμό. Ειδικά οι αντοχές που αναπτύσσουν οι ?πατητές? τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR W και PLANOCOLOR PREMIUM τις καθιστούν κατάλληλες ακόμη και για δάπεδα εξωτερικών χώρων, σκάλες ακόμη και δάπεδα βαριάς κυκλοφορίας.

 

Πλήθος χρωμάτων και τεχνοτροπιών: από stucco veneziano σε τοίχους, λεία υφή σε έπιπλα και δάπεδα εσωτερικών χώρων, μέχρι αδρή χωριάτικη υφή σε εξοχικές κατοικίες, το πλήθος υλικών και ο ευέλικτος τρόπος εφαρμογής μας επιτρέψουν να δημιουργούμε τεχνοτροπίες χωρίς όρια σε κάθε τύπο επιφάνειας. Η τυποποίηση που έγινε πλέον, όπου διατίθενται οι τσιμεντοκονίες με χρωστικές βασισμένες σε χρωματολόγιο RAL στην συντριπτική πλειοψηφία των αποχρώσεων, κάνει πιο εύκολη την επιλογή απόχρωσης.

 

Ποικιλία υλικών για διευκόλυνση της εφαρμογής: πλέον η πατητή τσιμεντοκονία δεν είναι υλικό για λίγους. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 4 διαφορετικούς τύπους πατητής τσιμεντοκονίας ανάλογα με τον τρόπο που μας εξυπηρετεί να εφαρμόζουμε. Αν θέλουμε υλικό με γρήγορη εφαρμογή επιλέγουμε το PLANOCOLOR W αν θέλουμε υλικό με πιο αργή εφαρμογή το οποίο επιπλέον να συγχωρεί και κάποια λάθη από μικροατέλειες στην εφαρμογή επιλέγουμε τις τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR PREMIUM κ.ο.κ.

 

Δυνατότητα εφαρμογής σε υφιστάμενες επιφάνειες: κεραμικά πλακίδια, ξύλο, γυψοσανίδα, κόντρα πλακέ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επικαλύψεις που μπορούμε να επενδύσουμε με τις ?πατητές? τσιμεντοκονίες του PLANOCOLOR CEMENT.

 

Βερνίκια προστασίας για κάθε χρήση: είτε θέλουμε σατινέ γυαλάδα, είτε ματ εμφάνιση είτε ακόμη και ιδιαίτερα γυαλιστερή όψη υπάρχει σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο υλικό επιφανειακής προστασίας. Επιπλέον όλα τα βερνίκια εσωτερικού χώρου δεν περιέχουν διαλύτες με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ακόμη και σε χώρους κλειστούς που βρίσκονται σε λειτουργία με παρουσία ανθρώπων.

 

Γρήγορη εφαρμογή του βερνικιού προστασίας. Εξαιτίας της ειδικής τους σύνθεσης οι πατητές τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR CEMENT μπορούν να δεχτούν βερνίκι 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο έχουμε άμεση προστασία της επιφάνειας αλλά και σημαντική μείωση του κόστους εφαρμογής.

 

Ας δούμε όμως και ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές εφαρμογές του PLANOCOLOR CEMENT και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

 

Ξενοδοχεία

Αναμφισβήτητα τα ξενοδοχεία είναι από τις πιο απαιτητικές εφαρμογές που συναντάμε σήμερα τόσο από κατασκευαστική όσο και από σχεδιαστική άποψη. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα (ειδικά σε περιόδους ανακαινίσεων) σε συνδυασμό με την έντονη χρήση που έχουν οι επιφάνειες, δημιουργούν την απαίτηση για υλικά με εύκολη εφαρμογή και υψηλές αντοχές. Επιπλέον τα ξενοδοχεία λειτουργούν και σαν χώροι μαζικής εστίασης που πρέπει να προσελκύσουν πελάτες διαθέτοντας ένα ευχάριστο και ελκυστικό περιβάλλον. Οι πατητές χρωματιστές τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR W και PLANOCOLOR PREMIUM εφαρμόζονται εύκολα σε δάπεδα, τοίχους, σκάλες, και έπιπλα. Επιπλέον εξαιτίας της ειδικής τους σύνθεσης και σε αντίθεση με τα περισσότερα χρωματιστά κονιάματα που παράγονται σήμερα, οι συγκεκριμένες ?πατητές? εφαρμόζονται και σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και σε πισίνες. Για εφαρμογές τεχνοτροπίας σε τοίχους το PLANOCOLOR VENETICO παρέχει λύσεις αισθητικής χωρίς όρια: από stucco veneziano μέχρι τεχνοτροπίες που θυμίζουν μάρμαρα ή τοιχογραφίες που προσομοιάζουν με fresco, όλα

μπορούν να επιτευχθούν στα χέρια ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου εφαρμοστή.

 

Εκθέσεις - Καταστήματα

Οι εκθεσιακοί χώροι είτε πρόκειται για καταστήματα με ρούχα ή έπιπλα είτε για γκαλερί έργων τέχνης, χαρακτηρίζονται από την ανάγκη προβολής των εκθεμάτων με τον πιο αποτελεσματικό και ?ελκυστικό? τρόπο. Για το λόγο αυτό τα υλικά επικαλύψεων πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην προκαλούν το βλέμμα του επισκέπτη το οποίο θα πρέπει να κατευθύνεται στα εκθέματα και να μην αποπροσανατολίζεται από πολλούς αρμούς, σχήματα και χρώματα. Αυτό στα δάπεδα επιτυγχάνεται εύκολα με τις τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR PREMIUM και PLANOCOLOR W όπου μπορούμε και δημιουργούμε ενιαίες επιφάνειες χωρίς αρμούς κάθε 7Χ7τε τραγωνικά μέτρα, κάτι που συμβατικές επικαλύψεις όπως κεραμικά πλακίδια δεν μπορούν να επιτύχουν. Το έγχρωμο κονίαμα PLANOCOLOR VENETICO δημιουργεί μια λεία και απέριττη επιφάνεια χωρίς αρμούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με απεριόριστο αριθμό αποχρώσεων και τεχνοτροπιών όπως stucco veneziano, ακόμη και με δυνατότητες ζωγραφικής. Επιπλέον η δυνατότητα επίπασης glitter μας επιτρέπει τη δημιουργία απαστράπτουσας επιφάνειας σε χώρους με περιμετρικό φωτισμό. Ο τοίχος πλέον μετατρέπεται σε καμβά όπου η δημιουργική φαντασία παίζει τον πρώτο ρόλο.

 

Οικιακές Εφαρμογές

Το σύγχρονο design στις κατοικίες έχει μόνο έναν κανόνα: Δεν υπάρχουν κανόνες στο πως κάποιος θα σχεδιάσει τον χώρο στον οποίο έχει επιλέξει να ζει. Η ομάδα προϊόντων του PLANOCOLOR CEMENT με τις απεριόριστες δυνατότητες σε χρωματικούς συνδυασμούς και τεχνοτροπίες , μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε επιφάνειες απέριττες και ευέλικτες ως προς την αρχιτεκτονική που θα επιλέξουμε να αποδώσουμε στο χώρο μας, είτε αυτό είναι το σαλόνι, το γραφείο, το μπάνιο, η κουζίνα. Επιπλέον η ευκολία στην εφαρμογή και η δυνατότητα επικάλυψης υφιστάμενων επιφανειών πχ με κεραμικά πλακίδια χωρίς να απαιτείται αποξήλωση μας επιτρέπουν να αλλάξουμε εύκολα και γρήγορα την όψη και τη μορφή του χώρου με μειωμένο κόστος και γρήγορο χρόνο παράδοσης.

 

Ειδικές Κατασκευές πισίνες, πάγκοι, έπιπλα Εξαιτίας της ειδικής τους σύνθεσης τα κονιάματα PLANOCOLOR CEMENT μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουμε για ειδικές κατασκευές όπου το μοντέρνο design έρχεται και συναντά τον κλασικό ακόμα και τον Κυκλαδίτικο λιτό σχεδιασμό χώρων και επίπλων. Κατασκευές καθημερινής χρήσης όπως γραφεία, γλάστρες, κρεβάτια, νιπτήρες, μετατρέπονται σε έργα τέχνης στα χέρια ενός ανθρώπου με φαντασία. Από φέτος το PLANOCOLOR CEMENT εμπλουτίζεται και με προϊόντα που καλύπτουν νέες απαιτήσεις όπως τις ?πατητέ .? τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR PREMIUM 2K με αντοχές σε οικιακά χημικά και τις PLANOCOLOR PREMIUM SP που είναι κατάλληλες για μόνιμη εμβάπτιση σε νερό ακόμη και σε πισίνες. Οι τσιμεντοκονίες PLANOCOLOR PREMIUM SP έρχονται να δώσουν τη λύση στα προβλήματα με τις πισίνες που εφαρμόζουμε βαφές και όπου συνήθως κάθε χρόνο καλούμαστε να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αντοχή σε χημικά σε συνδυασμό με την εφαρμογή σε πάχος 3 χιλιοστών με οπλισμό καθώς και η επιφανειακή προστασία με το βερνίκι υψηλής αντοχής PLANOFINISH PU μας εξασφαλίζει μια επικάλυψη μεγάλης διάρκειας που μπορεί να συγκριθεί με αυτή των κεραμικών πλακιδίων πισίνας.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης που απαρτίζεται από εξειδικευμένους πάνω στην σύγχρονη τεχνολογία των κατασκευών, Χημικούς και Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και πιστοποιημένα συνεργεία εφαρμοστών μπορούν να δώσουν τη βέλτιστη λύση στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα όσοι εμπλέκονται στον κατασκευαστικό τομέα.

 

Τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001.

ΤΙΜΗ: € 0ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Παρακαλώ καλέστε στο 26820 26122 ή στείλτε email στο info@zapounidis.gr